Menue

Menestystä myös Dethleffsille PyeongChangista

Talviolympialaiset ovat jo ohi, mutta paralympialaiset ovat vielä käynnissä. Päättyneet olympialaiset olivat hyvin menestyksekkään myös Dethleffsille, joka sai viime vuoden puolella suurtilauksen Etelä-Koreasta: Olympialaisten organisaatio tilasi Dethleffsiltä 100 vaunua, sillä alueelta ei löytynyt tarpeeksi hotellikapasi-teettiä kaikille vieraille. Nämä ovat olleet nyt kuukauden ajan lukuisien toimittajien, erikoisvieraiden sekä organisaation jäsenten käytettävänä PyeongChang’n läheisyydessä. Myös paralympialaisten aikana vaunut ovat käytössä.
Dethleffsin toimitusjohtaja Alexander Leopold ja matkailuvaunujen tuotepäällikkö Benjamin Schaden kävivät viimeisellä olympiaviikolla paikan päällä Etelä-Koreassa. ”Halusimme varmistaa, että kaikki toimii sekä nähdä miten vaunut on sijoitettu, miten niiden huolto on järjestetty ja varsinkin miten ne toimivat PyeongChang’n kirpeissä pakkasolosuhteissa”, kertoo Leopold vierailusta.  Molemmat olivat hyvin vakuuttuneita näkemästään: ”Kaikki oli järjestetty hienosti. Ajoneuvoihin oli sähköjen lisäksi vedetty maanalaisesti eristetyt vesi- ja harmaa-vesijohdot. Vaunujen eri laitteiden käyttö oli ohjeistettu yöpyjille selkeillä koreankilisillä kylteillä”, iloitsee Schaden. ”Koko olympialaisten ajan paikallisen maahantuojan asentaja päivysti paikan päällä ja opasti vieraita ajoneuvojen käytössä.” Osittain myös lattialämmityksellä varustetut vaunut olivat mieleinen ajan-viettopaikka jäisissä olosuhteissa. ”Näytimme, että hyvä maineemme ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettujen ajoneuvojen valmistajana on ansaittu ja että olimme oikea valinta tälle isolle tilaukselle” toteaa Schaden ylpeänä, sillä Dethleffs ei ollut ainoa merkki, jota harkittiin olympia-vaunujen toimittajaksi. ”Meille kerrottiin, että Dethleffs sai tilauksen, koska olemme Saksan ensimmäisiä vaunujen valmistajia ja meillä on pitkä ja menestyksekäs menneisyys sekä perinteitä ja kokemusta, joihin tukeutua”, kertoo Leopold. ”Meidän kykyymme täyttää tämä suurtilaus uskottiin alusta alkaen, mikä tekee meidät erityisen ylpeiksi ja iloisiksi.”
Dethleffsin eteläkorealainen maahantuoja on jo myynyt loppuasiakkaille kaikki 100 matkailuvaunua, jotka ovat vielä paralympialaisten käytössä 18. maaliskuuta asti. Eikä siinä kaikki: Dethleffs-ajoneuvot saivat sellaisen vastaanoton, että Alexander Leopold ja Benjamin Schaden toivat mukanaan Korean matkaltaan toisen 80 ajoneuvon tilauksen. ”Meille tämä tuntuu olympiavoitolta”, iloitsee Leopold. ”Lisäksi nämä 100 matkailuvaunuamme ovat hankkineen meille tietoisuutta myös Korean ulkopuolelta Aasian markkinoilta. Tavoitteemme on pysyä näillä markkinoilla myös jatkossa Dethleffs-merkin kanssa.”

Valokuvan tarina: ympyrä sulkeutuu

Monet eivät ole tietoisia, että saksalainen asuntovaunun kehittäjä Arist Dethleffs oli oikeastaan härkäpiiskojen ja hiihtosauvojen valmistaja, joka keksi asuntovaunun vuonna 1931 koska halusi ottaa perheensä mukaan pitkille myyntimatkoilleen. Vielä vuonna 1976 hän valmisti – matkailuvaunujen ohella – hiihtosauvoja ja suksia ja oli useiden urheilijoiden varustelija Innsbruckin talviolympialaisissa. Osa näistä urheilijoista voitti myös mitaleja hänen suksillaan. Nyt, 42 vuotta myöhemmin, on Dethleffs jälleen mukana talviolympialaisissa ja voi myös tällä kertaa iloita menestyksestä. Alexander Leopold ja Benjamin Schaden toivat Saksasta mukanaan PyeongChang‘iin parin alkuperäisiä suksia ja sauvoja, jotka näkyvät yhdessä valokuvassa Dethleffs-vaunun edustalla. Ja näin ympyrä sulkeutuu: Dethleffs ja olympia kulkevat käsi kädessä tämän valokuvan ja poikkeuksellisen tarinan ansiosta.