Menue

Turvallisuus ennen kaikkea!

Turvallisuus on meillä perinne. Jo yli 20 vuoden ajan järjestämme säännöllisin väliajoin tehtaallamme Saksassa turvallisen ajon kursseja kaikille ajoneuvomatkailusta kiinnostuneille – sillä kaikista nykyaikaisista turvallisuusvarusteista huolimatta ihminen on edelleen tärkein yksittäinen vaikuttaja tieturvallisuudessa. Ja kurssien osanottajat ovat näyttäneet meille, että vanhakin koira oppii aina jotain uutta!

Jo vuosia Dethleffs-ajoneuvoihin on kuulunut vakiovarusteena kattavat turvallisuusvarusteet – koska asiakkaidemme turvallisuus on meille tärkeää. Alla on käyty läpi muutamia Dethleffs-ajoneuvojen turvallisuusvarusteista. Osa varusteista on saatavana lisävarusteena. Tiedot kunkin malliston vakiovarusteista löydät teknisistä tiedoista.

Matkailuvaunut

Heilahduksen vaimennin  - Heilahduksen vaimennin toimii rekka-autojen ESP:n tapaan vaimentaen pehmeästi vaunun sivuttaisliikkeitä sekunnin murto-osassa ennen kuin vaaratilanne ehtii syntyä.

Paineensäädin ja letkurikkoventtiili  - Lisävarusteena saatavasta DuoControl-säätimestä löytyy niin turvallisuus- kuin mukavuusnäkökohtia: Säätimestä löytyvän letkurikkoventtiilin törmäysanturi sulkee kaasunsyötön automaattisesti esimerkiksi kolaritilanteessa. Tämä toiminto on pakollinen, jos vaunun kaasulaitteita halutaan käyttää ajon aikana.

Automaattisesti säätyvät - jarrut optimoivat jarrutuksen

Palovaroitin- hälyyttää havaitessaan savua sisätiloissa.

Iskunvaimentimet - pitävät vaunun tien pinnassa kiinni

Merkkialusta- alan johtavalta saksalaiselta alustojen valmistajalta

Heilahteluliikkeitä - vaimentava varmuuskytkin

Matkailuautot

ESP (sähköinen ajonhallinta-järjestelmä) – kontrolloi ajoneuvon suuntaa ja pyörien liikettä. Tarpeen mukaan järjestelmä puuttuu ajotilanteeseen ja jarruttaa yksittäisiä pyöriä tai hidastaa ajoneuvon vauhtia tehoa vähentämällä.

Muita ajonhallintajärjestelmiä:

  • ASR (Anti Slip Regulation) – luistonesto
  • Hill Holder – apu mäkilähtöihin
  • HBA (Hydraulic Brake Assistance) – hydraulinen jarruavustin: apu hätäjarrutukseen. Järjestelmä tunnistaa hätäjarrutuksen ja, jos tarpeen, lisää painetta jarrupolkimessa
  • Roll-over Mitigation – kaatumisen esto (ROM) vähentää kallistelua ja parantaa vakautta myös kaarteissa
  • Hill Descent Control – mäkiajoavustin auttaa jyrkissä pudotuksissa pitämään halutun nopeuden (max. 30 km/h asti), ilman että kuljettaja jatkuvasti joutuu käyttämään jarrua. Kuljettaja voi keskittyä kokonaan ohjaamiseen (aktivointi kojetaulussa olevasta painikkeesta).

3-pistevyöt - Kaikissa menosuuntaan olevissa matkustajapaikoissa on 3-piste turvavyöt ja tukevat, henkilöautoissakin käytettävät niskatuet.