Menue
  • Swoosh

News

Uusi yritys nykyaikaisin keinoin

Advantage-mallisto oli 2000-luvun alkuvuosina Dethleffsin ostetuin mallisarja. Vähitellen ostajien vaatimukset kasvoivat ja ostajien katseen siirtyvät merkin uusiin, laaduk kaampiin mallistoihin, kuten Esprit ja Magic Edition.

Tulevalle mallivuodelle Advantage-mallisto on uusittu täysin. Korirakenne (Lifetime-Plus) on rakennettu ilman puumateriaaleja ja korille luvataan 6 vuoden tiiveysturva ilman kilometrirajoitusta. Uuden, kevyemmän korirakenteen ansiosta kantavuutta on saatu lisää alle 3,5 tonnin (B-kortti) luokkaan. Nyt myös integroidut autot, joissa on Alde-talvipaketti, saadaan rekisteröityä neljälle matkustajalle alle 3 500 kg:n kokonaispainoisina. Myös sisustus ja valaistus (led) on uusittu vastaamaan ostajien tarpeita.

Lisää vauhtia myyntiin tuo paranneltu Fiat-alusta, jonka näkyvin muutos on keulan kasvojen kohotus. Täydellisestä alustamuutoksesta ei kuitenkaan voi puhua. Caravan-lehden 5/2014 numerossa on kattava artikkeli muutoksista.

Puoli-integroitujen pohjaratkaisujen kehitystä vuosien varrella ja ostajien kiinnostusta päävuoteiden osalta voisi kuvata pistämällä ne aikajanalla järjestykseen: parivuode perällä seinän reunassa, vuode takana poikittain, erillisvuoteet ja nyt viimeisimpänä saarekevuode.

Wc-suihkutilojen osalta muunneltava tila on muuttumassa siten, että wc ja suihku sijoitetaan erilleen. Muutokset osoittavat hyvin asiakkaiden tarpeiden muuttumista.

Koeajettu auto on pohjaratkaisultaan saarekevuodeversio, jossa makuuhuoneen keskellä on parivuode ja wc- ja suihkutila sijaitsevat eri puolilla autoa.

Dethleffs on ottanut merkittävän askeleen kohti nykyaikaa Advantagen sisustamisessa. Kalusteiden vaalea pähkinäpuu ja tummasävyinen sohvakangas (Baku) yhdistettynä runsaaseen valkoisen pintamateriaalin käyttöön tekee sisätilasta raikkaan nuorekkaan. Valko-vihreät lamelliverhot sopivat hyvin kokonaisuuteen. Bonuksena ostaja saa vakiovarusteena led-valojärjestelmän, runsaan epäsuoran valaistuksen ja upotetut ikkunat.

Leveästä ovesta sisään

Autoon nousemista helpottaa hyvä kahva eteisessä. Eteisessä tv-telineen yläpuolella on kaappi, joka on ollut aiemmin monessa Dethleffs-mallissa vitriini. Vitriiniä on moni käyttäjä moittinut tarpeettomaksi. Kaapin hyllyt ovat kovin kapeat, joten sen käyttö säilytystilana on kyseenalainen. Tv-telineen alapuolella on avonainen säilytyslokero. Oikean puoleisen pikkusohvan alaosasta saisi oivan kenkien säilytystilan, jos ovi olisi olemassa. Eteinen on tilava, koska ovi on 70 cm leveä.

Keittiö on nykymuodin mukaisesti pääväriltään valkoinen. Kolmiliekkinen liesi automaattisytytyksellä ja suuri allas vievät suuren osa työtasosta. Siksi suuren kattilakaapin yläreunasta voi levittää 26 cm pitkän lisälevyn kokkailuja helpottamaan ja lieden kannen voi avata kahdessa eri osassa, mikä lisää myös laskutilaa. Nämä ovat hyviä oivalluksia! Lusikkalaatikon alla on kaksi kohtuullisen kokoista laatikkoa. Niiden oikealla puolella olevan suuren kattilakaapin maksimaalista käyttöä rajoittaa altaan pohja, joka on yllättävän korkea. Hyllyllisiä yläkaappeja on kaksi. 230- ja 12 V -pistorasioita on vain yksi kumpaakin. Käyttöä useammalle 230 voltin pistorasialla olisi varmasti. Valaistuksena on kaksi hyvää spottivaloa ja avattava ikkuna. Keittiön säilytystilat riittävät kahden henkilön tarpeisiin. Jos mukana kulkee enemmän väkeä, voi tilasta tulla puutetta.

Thetfordin kapea ja korkea 142 litran jääkaappi oli uusi tuttavuus. Kaapin yläosassa on 15 litran pakastin, jota ei voi irrottaa Dometicin tapaan. Jääkaapin käytettävyydessä ilmeni haaste: suomalainen litran juomatölkki ei mahdu oven hyllyille. Avatun tölkin säilyttäminen vaati erikoisjärjestelyjä. Kaapin aukaisukahva on pieni ja hieman hataran tuntuinen käytössä. Jääkaapin alla on pieni laatikko. Mielenkiintoinen havainto tehtiin jääkaapista ulkona. Kaasukäytön puhina oli melko äänekäs, joka voi häiritä ulkonaistujia, kun jääkaapin ritilät ovat auton oikealla seinällä.

Wc ja suihku eri puolilla

Saarekevuoteen suosion lisääntymisen lisäksi matkailuautojen pohjaratkaisuihin on tullut entistä enemmän malleja, joissa wc ja suihku ovat eri puolilla autoa. Näin oli myös koeajoautossa. Erillistä suihkutilaa käytetään monesti myös lisäsäilytystilana. Tässä autossa suihkutilan rulo-ovi on näppärästi auki ollessaan suihkukalusteiden näköesteenä ja suihkulattialla on puulevy, joka lisää tilan käytettävyyttä. Suihkutilassa on kaksi spottivaloa ja kattoluukku.

Suihkutilaa vastapäätä on wc, jonka suuren oven voi kääntää keittiöön päin. Näin auto saadaan jaettua kahdeksi huoneeksi. Itse wc-tila on pieni, isommille ihmisille jopa ahdas. Wc:ssä olevien avohyllyjen suuri määrä ihmetyttää. Mielestäni matkailuautoon ei pitäisi tehdä yhtään avohyllyä. Marmorijäljitelmää olevan altaan ympärillä on kaksi peiliä. Pyyhekoukkuja löytyy kolme.

Saarekevuode hallitsee

Makuuhuoneeseen mennessä on kynnys keittiön rajapinnassa ja toinen kynnys saarekevuoteen molemmilla puolilla. Tottumaton kompuroi varmasti, mutta kynnyksiin tottuu nopeasti. Saarekevuode hallitsee makuuhuonetta. Parivuoteen pituus on 200 cm. Päiväkäytössä pääpuolessa olevan jatkopalan voi ottaa pois, jolloin liikkumatilaa on hieman enemmän. Kylmävaahtopatjan päälle suosittelen petauspatjan hankintaa pehmeyden lisäämiseksi.

Vuoteen molemmilla puolilla

vuoteen päädyssä on korkea vaatekaappi, jota käyttäjät arvostavat varmasti. Vuoteen yläpuolella on kolme hyllyllistä kaappia ja vuoteen jalkopäässä vielä suuri säilytystila. Lattiassa on pieni säilytystila vuoteen päässä.

Valaistuksesta huolehtivat led-lukuvalot (2) kaappien alla, spottivalot ikkunoiden yläpuolella, molemmin puolin olevat ikkunat ja kattoluukku. Valaistuksen osalta toiveeksi jäi spottivalojen kytkentämahdollisuus erikseen epäsuorasta valaistuksesta, koska iltakäytössä epäsuoran valaistuksen lisäksi kirkkaat spottivalot palavat koko ajan. Tunnelmavalaistus on liian kirkas.

Upotettujen ikkunoiden mukana tuleva kaihdinverhojärjestelmä on hieno erityisesti makuuhuoneessa. Verhoja voi avata joko ylhäältä alaspäin tai toisinpäin. Vakiovarusteisiin kuuluvat myös päiväpeitto, torkkuhuopa ja kaksi tyynyä. Edessä olevaan istuinryhmään mahtuu istumaan viisi henkilöä. Pöytää voi jatkaa 30 cm:n lisäpalalla. Oikean puolen pieni sohva on kaventunut levennetyn oven takia. Valoa riittää, koska istuinryhmän yläpuolella on MidiHeki-kattoikkuna ja ohjaamon yläpuolella myös suuri kattoikkuna. Illalla kattoikkunoiden ympäri kiertävä epäsuora valaistus on näyttävä. Molemmilla puolilla on led-valaisimet ja yläkaapit. Pöydän alla on lattiassa pieni kannellinen säilytystila. Plussaa suunnittelijoille yläkaapin alla olevasta 230 V:n ja usb-pistorasiasta. Istuinryhmään saa lisävarusteena vuoteentekomahdollisuuden.

Varmasti talvilämmin

Advantagen peruslämmitysjärjestelmä on Truma-ilmalämmitys. Alden (talvipaketti) nestekiertoisen lämmityksen saa 3 460 euron lisähintaan. Koeajoautossa oli lisäksi nestekiertoinen lattialämmitys lisävarusteena (625 e), jonka saa vain Alden yhteydessä. Jos autoa käyttää ympäri vuoden, suosittelen Alden hankintaa. Patteriverkosto on hyvin toteutettu, erityisesti ohjaamon osalta, jossa on kojetaulun alla kiertävien patterin lisäksi myös Alden lämpömatto. Näillä varusteilla pärjää varmasti Suomen talviolosuhteissa ilman erillisiä lämmittimiä ohjaamossa.

Lämpöritilöitä on riittävästi tasaisen lämmön takaamiseksi. Patterit kiertävät myös takatallin ympäri. Näin tila pysyy lämpimänä ja kuivana käytön aikana. Yläkaappien taustat ovat auki, joten ilma pääsee kiertämään niissä riittävästi. Viileiden öiden ansiosta koeajossa päästiin todentamaan, että auto on varsin tasalämpöinen. Lattian paksuus on 49 mm, sivuseinien 34 mm ja katon 35 mm.

Uudet istuimet

Uuden Fiat-alustan muutoksia ei havaitse käytännön ajossa. Ajettavuus on edelleen hyvä ja vakaa, mutta ohjaus on sillä rajalla, ettei ole jo liian herkkä. Kulku on erittäin sujuvaa 148-hevosvoimaisella moottorilla. Suurin muutos ohjaamossa ovat uudet Captain Chair -istuimet. Niissä on selvästi aikaisempaa leveämmät selkänojat. Ne ovat myös mukavammat istua.

Edelleen taustapeilien säätövarat ovat hieman niukat. Pitkille kuljettajille voi olla vaikeata löytää hyvä peilien asento.

Koeajo osoitti selvästi, että Advantage-malliston uudistus on onnistunut. Auto on laadukas ja sen hinta on saatu pysymään kohtuullisena. Erityismaininnan saa ohjaamon hyvin tehty lämmitys. Koeajettu auto tarjoaa ostajalleen laatua, lämpöä ja sopivasti tilaa kahdelle aikuiselle tai pienelle perheelle.

PDF