Menue

Generation Scandinavia – talvivaunujen uusi sukupolvi

Dethleffsin uuden sukupolven vaunujen kehitystyössä on kyse osittain siitä, että Generation-vaunuissa on parannettu entuudestaan hyväksi koettuja viittä pohjaratkaisua. Sen erinomaisilla talviominaisuuksilla varustettuun Generation Scandinavia -mallistoon valmistaja kehitti kolme täysin uutta pohjaratkaisua. Näiden vaunujen vakiovarustukseen kuuluu ALDEn nestekiertoinen lämmitys lattialämmityksineen sekä todella laaja vakiovarustus, jonka avulla pärjää loistavasti kaikenlaisissa olosuhteissa ympäri vuoden.

generation scandinaviaJPG

Koko malliston sisustus on uusi. Esimerkiksi yläkaapit ovat saaneet uuden muodon, joka antaa avaramman vaikutelman kuitenkin siten, että kaappien kapasiteetista ei ole tingitty. Scandinavia-malliston sisustuksen ilme on valoisa ja pintamateriaaleista huokuu lämmin tunnelma, joka antaa hyvää vastapainoa pimeisiin talvikauden olosuhteisiin.

Kaikkia Generation Scandinavia -malleja yhdistää askelsyvennyksellä varustettu sisäänkäynti, jossa on leveä, 70-senttinen ovi. Kaikissa pohjaratkaisuissa ovi on sijoitettu akselin etupuolelle.

Mallissa 545 QMK on keulalla poikittainen parivuode, tämän jälkeen iso istuinryhmä vasemmalla ja keittiö oikealla. Takana on kerrossänky vasemmassa takakulmassa, iso vaatekaappi takana keskellä ja iso pitkittäinen kylpyhuone oikeassa takakulmassa. Tämän mallin kokonaismassa on 2000 kiloa.

Generation 655 RFK DS RosarioCherry Scandi

Niin ikään loistavasti perhekäyttöön soveltuvassa 655 FRK:ssä keulalla on U-ryhmä ja keittiö vasemmalla sivulla. Tätä vastapäätä on kylpyhuone. Niiden jälkeen alkaa varsinainen makuuhuonealue, jossa parivuode on oikealla pitkittäin ja lastenhuone-osasto tämän jälkeen siten, että kerrosvuoteen on vastakkain istuttava pöytäryhmä. Kaikkiaan tähän perhevaunuun voi mukavasti majoittua jopa seitsemän henkeä, jos kerrosvuoteeseen tilataan kolmas vuodetaso.

Kolmas Scandinavia-malli, 695 BQT soveltuu sekin perhekäyttöön, mutta on paremminkin talvesta nauttivan pariskunnan luksuslomakoti. Iso keittiö on sijoitettu vaunun keulaan. Keskellä on sekä kookas U-ryhmä, että erillinen mukava sohva. Parivuode sijaitsee poikittain näiden jälkeen ja koko vaunun kruunaa iso, koko vaunun noin 2,4-metrisen sisäleveyden hyödyntävä kylpyhuone. Kahden isomman mallin kokonaismassa on 2500 kiloa.

Generation Scandinavia on erikoisvarusteltu laajalla paketilla ja hintaskaala on 545 QMK:n 35 220 eurosta 695 BQT:n 45 570 euroon. Varustepaketin hintaetu on kaikissa malleissa noin 6000 euroa. Varusteiden lista on pitkä; keskeisimpinä mainittakoon ATC-ajonhallinta, ALDE-nestekeskuslämmitys lattialämmityksellä, eristetyt ja lämmitetyt harmaavesiputket, Full Cooker liesi-uuniyhdistelmä ja XPS-eristys sekä lämityksen käyttö älyupuhelinsovelluksen kautta.

Jatkossa Dethleffs panostaa Scandinavia-sarjaan vielä enemmän, sillä tulossa on myös muita meillä suosioon nousseita pohjaratkaisuja.